pH-status 4/2022

I årets fjerde utgave av bladet, pH-status kan du lese om at det ikke ble påplussninger med tanke på kalkingsbevilgningene i budsjettforliket som nylig ble vedtatt av regjeringen støttet av SV.

Publisert: 21. desember 2022 kl. 12.11

Sist oppdatert: 21. desember 2022 kl. 14.27

Dette vil trolig gjøre det vanskelig å gjennomføre nye kalkingsprosjekter framover, og kan tvert imot i verste fall medføre et behov for nedleggelse av pågående kalkingsprosjekter.

I den fjerde utgaven kan du også lese spennende ny forskning som viser at laksen memorerer ruta den vandrer ned elva som smolt når den for første gang skal ut i havet, og at den siden benytter seg av den «lagrede» informasjonen når den kommer tilbake til elva for å gyte. Da vil den gjerne hjem til det stedet i elva den selv er født og oppvokst, og da er det viktig å følge samme rute tilbake som da den vandret ut.

I årets siste utgave finner man i tillegg saker om sure vann nær kysten i Suldal, en oppsummering av årets fiskesesong i kalkingselvene samt om en debatt om fiskeregler (som fant sin løsning!) i Uskedalselva, for å nevne noe.

Husk at det er fritt for alle å abonnere på bladet, også for interesserte privatpersoner, og det er gratis. Så tips gjerne de du tror kan ha interesse av et abonnement på pH-status, påmeldingslink finner man her.

Last ned utgave 4 av pH-status her.

Les PH-status 4/22 External-link icon