Ta med bolognese på tur. Enklere blir det ikke. Lag ferdig alt hjemme og ha bolognesen over i en matboks. Ta med litt ost og primusen, og nyt turen.

3 gode turmatoppskrifter til høstferien

Høstferien byr ofte på fine turer, og da er det godt med noen gode turmatoppskrifter på lur. Vi har både oppskriftene og tips til turmaten som passer perfekt.

Publisert: 30. september 2022 kl. 09.39

Sist oppdatert: 29. november 2023 kl. 15.56

Det er enkle grep du kan gjøre for å gjøre turmaten enklere. Det beste tipset er å gjøre så mange som mulige forberedelser hjemme før du går ut på tur.

Følg disse tipsene:

  • Kutt opp alt av ingredienser hjemme.

  • Pakk smart, gjerne i flere matbokser.

  • Tenk på vekt om turen er lang.

  • Om du har med saus, suppe eller annet flytende, ha det over på en tom brusflaske. Ha gjerne en pose utenpå emballasjen så du unngår lekkasje.

  • Velg retter som alt-i-ett-gryter. Da blir det mindre oppvask på turen. Det er også både raskt og lettvint siden du gjør den største jobben hjemme

  • Om du tar med for eksempel wraps har du mulighet til å lage individuelle matpakker der alle får det tilbehøret de ønsker. Pakk inn i matpapir og sett navn på.

  • Nachos med tacorester på primusen er både en fin mulighet til å bruke opp restene på og en veldig enkel rett å ta med seg på tur. Pakk ingrediensene i matbokser og legg kjøtt, tacoskjell i biter, ost, løk og andre grønnsaker lagvis i en kjele. Varm opp på primusen på svak varme til osten smelter.

3 gode turmatoppskrifter

Flere turmatoppskrifter

Gourmet på bålet

En rosastekt reinsdyrbiff på bålet med stekte grønnsaker og tyttebærrømme er selve gourmetvarianten av turmat.

Oppskrift 
Reinsdyrbiff på bålet 

Ingredienser  
4 personer: 

600 gr mørbrad eller flatbiff av reinsdyr 
1 ts salt 
1 ts pepper 
1 rødløk 
1 brokkoli 
150 gr blandet sopp  
600 gr små poteter 
280 gr rørte tyttebær 
3 dl rømme 
2 ss smør 

Slik gjør du: 

Forberedelser hjemme:

  1. Krydre reinsdyrbiffene med salt og pepper.  

  2. Finskjær rødløk i strimler, brokkoli i buketter og sopp i middels store biter.

  3. Kok potetene til de er møre. 

  4. Bland sammen de rørte tyttebærene og rømmen.

    Pakk alt i passe matbokser.

På turen:

  1. Ha smør i stekepanna og stek reinsdyrbiffene på bålet til de er medium stekt og har en fin stekeskorpe. Legg de til side.

  2. Ha grønnsakene over i stekepanna og fres til de er gylne. Server reinsdyrbiff og grønnsaker sammen med tyttebærrømme.

reinsdyrbiff-1.jpg