Hveteboller

Hveteboller smaker nydelig til kaffen. Server dem gjerne med nyrørte bringebær og pisket krem.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Hveteboller:

1 kg

siktet hvetemel

150 g

sukker

2 ts

vaniljesukker

1 ts

malt kardemomme

50 g

gjær

5 dl

romtemperert melk

2 stk

egg (1 til pensling)

150 g

smør

Tilbehør:

Server hvetebollene med rørte bringebær og pisket krem, det slår aldri feil. Vi har også deilige oppskrifter på flere typer hjemmelaget syltetøy. Perfekt til fastelavn eller til søndagskaffen. 

Slik gjør du:

Hveteboller:

Ha hvetemel, sukker, vaniljesukker, kardemomme, gjær, romtemperert melk og 1 egg i en bakebolle, og elt med en kjøkkenmaskin på lav hastighet i 10 minutter. 

Del 150 gram kaldt smør i terninger, og elt det inn i deigen på lav hastighet til deigen slipper bollen. Det tar cirka 10-15 minutter.

 

Dekk bollen med plast eller et fuktig klede, og la deigen heve på kjøkkenbenken til den har doblet i størrelse. Cirka 1 time.

Del deigen i 24 emner og trill til boller. 

Tips:

For å få bollene like store kan du veie deigen og regne ut hvor mye hver deigklump skal veie.

Sett bollene på et stekebrett med bakepapir, dekk med et fuktig klede og etterhev i 30 minutter.

Varm opp stekeovnen til 200 grader.

Pisk 1 egg, og pensle bollene før steking. 

Stek bollene på midterste rille i 10-15 minutter, til de er gjennomstekte og har en fin og gyllen farge.

La bollene avkjøle seg på en rist før servering

Server gjerne bollene med pisket krem og rørte bringebær. 

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon
Her finner du flere oppskrifter med bær