En klassisk kjøttsuppe er perfekt på kalde dager. Lag den gjerne dagen i forveien, eller la den putre på svak varme i mange timer – da blir den aller best.

Kjøttsuppe

En klassisk kjøttsuppe er perfekt på kalde dager. Lag den gjerne dagen i forveien, eller la den putre på svak varme i mange timer – da blir den aller best.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Kjøttsuppe:

2 ss

smør

1.5 kg

hjortskank

1 ts

salt

1 ts

pepper

1 stk

løk

2 l

grønnsakskraft

0.5 stk

persillerot

0.5 stk

sellerirot

6 stk

gulrøtter

0.5 stk

purre

6 stk

poteter

2 stk

laurbærblader

1 neve

frisk timian

1 neve

frisk rosmarin

Slik gjør du:

Kjøttsuppe:

Varm opp en gryte med smør på middels høy varme, og brun skanken. Krydre med salt og pepper.

Finhakk løken og la den surre et par minutter før du tilsetter grønnsakskraften.

Del grønnsakene i små terninger.

Tilsett alle ingrediensene unntatt potetene. Tilsett mer kraft eller vann slik at kjøtt og grønnsaker dekkes. Kok opp.

Skum av suppen med en øse. Senk temperaturen til middels og sett på lokk. La suppen småkoke i tre timer eller mer, til kjøttet begynner å slippe beina.

Tips

Om du bruker skank, så må du la suppen koke lenge da dette er det seigeste kjøttet på låret til hjorten. Men det er verdt ventetiden, for smaken blir veldig god. Du kan også bruke bog, høyrygg eller annet grytekjøtt av vilt.

Fjern beina, og del kjøttet i mindre biter. Tilsett potetbitene i suppen. Smak til med salt og pepper.

La suppen trekke på lav temperatur til potetene er møre. Server suppen med flatbrød eller annet god brød.

 

Hjemmelaget brød

Flere oppskrifter med hjort finner du her