MENY hamburgermeny Close-menu button
En klassisk kjøttsuppe er perfekt på kalde dager. Lag den gjerne dagen i forveien, eller la den putre på svak varme i mange timer – da blir den aller best.

Kjøttsuppe

En klassisk kjøttsuppe er perfekt på kalde dager. Lag den gjerne dagen i forveien, eller la den putre på svak varme i mange timer – da blir den aller best.

Publisert 07. september 2022 kl. 07.52

Om du bruker skank, så må du la suppen koke lenge da dette er det seigeste kjøttet på låret til hjorten. Men det er verdt ventetiden, for smaken blir veldig god.

Du kan også bruke bog, høyrygg eller annet grytekjøtt.

Oppskrift
Kjøttsuppe

Ingredienser
4 personer:

2 ss smør
1 kilo hjorteskank (eller skank av annet type vilt eller okse)
1 stk løk 
2 liter grønnsakskraft
0.5 stk persillerot
0.5 stk pepperrot
6 stk gulrøtter 
0.5 stk purre
6 stk poteter
2 stk laurbærblader
2 kvister timian
2 kvister rosmarin
Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Salt og pepre kjøttet. Varm opp en gryte med smør på middels høy varme, og brun skanken. Tilsett løken og la den surre et par minutter før du tilsetter grønnsakskraften.
  2. Del grønnsakene i små terninger.
  3. Tilsett alle ingrediensene unntatt potetene. Hell på mer væske slik at kjøtt og grønnsaker dekkes. Kok opp.
  4. Skum av suppen med en øse. Senk temperaturen til middels og sett på lokk. La suppen småkoke tre timer eller mer, til kjøttet begynner å slippe beina.
  5. Fjern beina, og del kjøttet i mindre biter. Tilsett potetbitene i suppen. Smak til med salt og pepper.
  6. La suppen trekke på lav temperatur til kjøttet er mørt.
  7. Server suppen med flatbrød eller annet god brød.