Salat med andebryst

En salat med andebryst er nydelig på en varm sommerkveld. Med smakfull bringebær vinaigrette, ruccula, ristede nøtter og crispy andebryst blir dette garantert en favoritt.

Publisert: 21. juni 2021 kl. 19.05

Sist oppdatert: 17. juni 2021 kl. 21.31

Bringebær vinaigrette sammen med friske bringebær er en herlig kontrast til crispy andebryst. I denne oppskriften har vi brukt Vinaigrette Raspberry fra Kentish Condiments, men du kan selvsagt også lage din egen variant. 

Oppskrift
Salat med andebryst 

Ingredienser 
4 personer: 

4 stk andebryst  
1 ts salt  
1 ts pepper  
100 gr blandet salat 
1 flaske vinaigrette Raspberry 
175 gr bringebær 
0.5 stk agurk 
0.5 stk rødløk  
150 gr cherrytomater 
100 gr nøttemiks

Slik gjør du: 

  1. Varm opp stekeovnen til 125 grader. 
  2. Ha salt og pepper på begge sider av andebrystene. Rut svoren med en skarp kniv. 
  3. Varm opp en stekepanne på middels høy varme og fres andebrystene med skinnet ned til skinnet er crispy.  
  4. Legg andebrystene i en ildfast form med skinnet opp. Plasser et steketermometer i den tykkeste delen av ett av brystene. Stek andebrystene videre i stekeovnen på midterste rille til de når en temperatur på 68 grader. La andebrystene hvile i 10 minutter før du deler dem i skiver.  
  5. Del agurk og rødløk i skiver og cherrytomatene i to. Dander salat og resten av grønnsakene på hver tallerken. Topp med vinaigrette raspberry, pinjekjerner, nøtteblanding og andebryst i skiver.